Fish-based Product
Under the D’ Mummy’s Recipe brand, the company operates cage fish farming at the Batang Ai Hydroelectric Dam. The main fish sources consist of several species, including Red Tilapia, Patin, Jelawat, and Ikan Ulu. The farmed fish are processed into various value-added products, such as fermented fish (ikan pekasam), salted fish, smoked fish, fish crackers, fish snacks, as well as fresh and frozen fish. In addition, the company also produces a variety of sauces and sambals that complement their fish-based products.
To ensure that the products meet the highest quality standards, the company has obtained Halal and MESTI certifications. With support from government agencies such as MARA, FAMA, and the Sarawak Department of Agriculture, the company continues to grow and remains competitive in the food processing industry. Today, D’ Mummy’s Recipe fish products are not only available in major supermarkets and through distribution agents, but they can also be purchased online. With a strong marketing strategy, the company aims to further expand its market and enhance brand recognition on a global scale. Di bawah jenama D’ Mummy’s Recipe, syarikat mengusahakan ternakan ikan sangkar di Empangan Hidroelektrik Batang Ai. Sumber utama ikan terdiri daripada beberapa spesies seperti Tilapia Merah, Patin, Jelawat, dan Ikan Ulu. Ikan-ikan yang diternak diproses menjadi pelbagai produk hiliran termasuk ikan pekasam, ikan masin, ikan salai, keropok ikan, snek ikan, serta ikan segar dan sejuk beku. Selain itu, syarikat turut menghasilkan pelbagai jenis sos dan sambal yang sesuai dipadankan dengan produk ikan mereka. Dalam memastikan produk yang dihasilkan mencapai standard kualiti tertinggi, syarikat telah memperoleh pensijilan Halal dan MESTI. Dengan sokongan daripada agensi kerajaan seperti MARA, FAMA, dan Jabatan Pertanian Negeri Sarawak, syarikat terus berkembang dan mampu bersaing dalam industri pemprosesan makanan. Kini, produk ikan jenama D’ Mummy’s Recipe bukan sahaja dijual di pasar raya utama dan ejen pengedaran tetapi juga boleh didapati secara dalam talian. Dengan strategi pemasaran yang kukuh, syarikat berhasrat untuk terus memperluaskan pasaran dan menjadikan produknya lebih dikenali di peringkat global.
To ensure that the products meet the highest quality standards, the company has obtained Halal and MESTI certifications. With support from government agencies such as MARA, FAMA, and the Sarawak Department of Agriculture, the company continues to grow and remains competitive in the food processing industry. Today, D’ Mummy’s Recipe fish products are not only available in major supermarkets and through distribution agents, but they can also be purchased online. With a strong marketing strategy, the company aims to further expand its market and enhance brand recognition on a global scale. Di bawah jenama D’ Mummy’s Recipe, syarikat mengusahakan ternakan ikan sangkar di Empangan Hidroelektrik Batang Ai. Sumber utama ikan terdiri daripada beberapa spesies seperti Tilapia Merah, Patin, Jelawat, dan Ikan Ulu. Ikan-ikan yang diternak diproses menjadi pelbagai produk hiliran termasuk ikan pekasam, ikan masin, ikan salai, keropok ikan, snek ikan, serta ikan segar dan sejuk beku. Selain itu, syarikat turut menghasilkan pelbagai jenis sos dan sambal yang sesuai dipadankan dengan produk ikan mereka. Dalam memastikan produk yang dihasilkan mencapai standard kualiti tertinggi, syarikat telah memperoleh pensijilan Halal dan MESTI. Dengan sokongan daripada agensi kerajaan seperti MARA, FAMA, dan Jabatan Pertanian Negeri Sarawak, syarikat terus berkembang dan mampu bersaing dalam industri pemprosesan makanan. Kini, produk ikan jenama D’ Mummy’s Recipe bukan sahaja dijual di pasar raya utama dan ejen pengedaran tetapi juga boleh didapati secara dalam talian. Dengan strategi pemasaran yang kukuh, syarikat berhasrat untuk terus memperluaskan pasaran dan menjadikan produknya lebih dikenali di peringkat global.